MONIQUE DEKKER

Zelfleiderschapscoach en -trainer met een passie voor hoge hakken.

Succesvol jezelf zijn!

​Mensen inspireren, motiveren en helpen hun beste zelf te worden. Dat is mijn passie. Als meisje van acht stond ik al op het podium gedichten voordragen en verhaaltjes te vertellen voor grote groepen. Ik vond het waanzinnig en genoot van die momenten.

Naarmate ik ouder werd en bewuster van de mening van anderen, werd ik steeds onzekerder. De welbekende vragen zoals ‘wat zullen ze van mij denken, wat als ik iets doms zeg’, en ‘een ander kan het veel beter’, zorgden ervoor dat ik steeds onzekerder werd. Niet alleen op het podium, maar ook in vergaderingen en onbekende gezelschappen. Het feit dat ik 10 jaar lang gepest was op school, had de basis gelegd voor deze groeiende onzekerheid. Ik paste nergens tussen en was altijd ‘anders’.

Maar hier ben ik dan, jaren later. En gepassioneerde ervaringsdeskundige, gecertificeerd presentatiecoach en een gedreven zelfleiderschapstrainer. Bewust van mijn kwaliteiten, drijfveren en visie.

Iedereen heeft kwaliteiten. Soms moet je alleen nog ontdekken welke kwaliteit in je bezit en hoe je ze het beste kunnen inzetten. Ontdek hoe bijzonder jij bent.

 

Mijn naam is Monique Dekker, Nederlandse van Surinaamse afkomst. Moeder en echtgenote. Zelfleiderschaps- en presentatiecoach en -trainer. Spreker en inspirator.

Na 20 jaar carrière als leidinggevende in de functie van Financial Controller, veranderde mijn wereld in één klap. Op 13 november 2012 werd ik ’s ochtends halfzijdig verlamd wakker. Een paar uur later was de diagnose: een hersenbloeding. Mijn carrière was voorbij en ook mijn oude leven zoals ik het kende. Tijdens mijn revalidatie van anderhalf jaar realiseerde ik mij wat echt belangrijk is in het leven, en dat is niet de mening van anderen. Ik beloofde mezelf dat ik na mijn herstel alleen nog maar dingen zou doen waar ik echt blij van word!

Hoe bizar het ook klinkt, dit is een van de beste gebeurtenissen die mij is overkomen. Nu, vier jaar later ben ik een gelukkiger mens dan ooit en leef ik mijn passie ten volle.

Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik wat het is om te spreken en zichtbaar te zijn vanuit kwetsbaarheid. Ik heb geleerd dat positief in te zetten door te spreken vanuit mijn hart en vooral vanuit innerlijke kracht.

De stap om vanuit kwetsbaarheid zichtbaar de durven zijn vereist leiderschap, zelfleiderschap. Het is namelijk een bewuste keuze die je maakt. Een keus die een heel stuk makkelijk wordt door vooral heel dicht bij jezelf te blijven.

Monique als spreker