​In 3 stappen succesvol jouw beste idee kiezen

Loop jij ook over van ideeën? En weet je niet wat je moet kiezen of waar je moet beginnen? Ik heb het antwoord voor je.

Herkenbaar?

De jonge vrouw tegenover mij vertelt bevlogen over de nieuwe ideeën die ze de afgelopen tijd heeft opgedaan, bovenop de tientallen ideeën die ze reeds had. Ik word blij van haar enthousiasme. Opeens kijkt ze mij verward aan. “Ik heb zoveel ideeën maar weet helemaal niet waar ik moet beginnen”. Herken jij dit? Lees dan verder.

Ik help je op weg

Hierna volgen drie stappen die je helpen erachter te komen welk van jouw ideeën je het beste kunt kiezen om uit te werken.

Stap 1 – weet waar ben je goed in

Schrijf zoveel mogelijk van je kwaliteiten en je talenten op. Hierbij is zelfkennis een hele belangrijke basis. Als aanvulling, of als je het zelf niet echt weet, kun je aan een paar voor jouw betrouwbare mensen vragen je hierbij te helpen.

Stap 2 – weet waar je blij van wordt

Dat je iets goed kunt wil nog niet zeggen dat je er ook blij van wordt en als je iets echt lang wilt blijven doen is dat wel erg belangrijk. Wees dus kritisch en onderzoek of je ook echt blij wordt van alle dingen waar je goed in bent.

Stap 3 – weet waar er behoefte aan is

Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet en er nog zo blij van worden, maar als er geen markt is voor dat wat jij biedt wordt het ook geen succes. Dus marktonderzoek is een absolute must.

Een succesvol recept

Met deze drie stappen ben je in staat om een keus te maken uit al die briljante ideeën. Je hebt ze alle drie nodig om succesvol een idee te kunnen uitwerken. Net zoals bij een goed recept.

Heb jij ook 1001 goede ideeën?

Wil je een nieuwe weg inslaan maar weet je niet zo goed waar jouw kracht ligt? Ik help jouw graag op weg. In de training ‘Succesvol zijn wie je bent’ ontdek je jouw kwaliteiten. Maar even belangrijk; leer jouw ontwikkelpunten zo inzetten dat ze jouw sterker maken. Klinkt dat vreemd? Misschien een beetje, want hoe kun je iets wat je niet zo goed kunt gebruiken om sterker te worden? Neem maar van mij aan dat het echt kant, als je maar weet hoe. En ik weet hoe 😉

Meer weten? Kijk dan op hier en schrijf je in voor de volgende training.

Loop jij ook over van de ideeën? En weet je niet wat je moet kiezen of waar je moet beginnen? Ik help je graag het antwoord vinden. Mag ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *