juli 27

Zou jij acht uur lopen om aan het werk te kunnen?

1  comments

Eén verhaal dat ik ooit hoorde, zal ik nooit meer vergeten. In Amerika solliciteerde een jongeman bij heel veel bedrijven. Hij wilde werken, maar werd nergens aangenomen. Tot een bedrijf hem de kans gaf om zich te bewijzen. Dat bedrijf lag alleen kilometers verderop en hij had geen auto. Zonder na te denken zei hij “ja”. Hij moest zich om 07.00 uur melden en rekende uit dat hij het net zou redden als hij voor 23.00 uur zou vertrekken en de hele nacht zou doorlopen. Zijn tocht verliep goed, maar tegen de ochtend werd hij moe. Hij werd staande gehouden door een politieauto die vroeg of het wel goed ging. De jongen knikte en deed zijn verhaal. De agenten geloofden hun oren niet en namen de jongeman mee naar het bureau, gaven hem te eten en drinken en brachten hem met de auto het laatste stukje naar zijn bestemming. Ruim op tijd belde de jongen aan bij zijn eerste klus. Toen de bewoners het verhaal van de jongeman hoorden boden ze hem aan om eerst even te gaan rusten in de logeerkamer. Hij weigerde beleefd en zei, “ik ga liever direct aan de slag”. De bewoners vertelden dit tegen de eigenaar van het verhuisbedrijf. Iedereen was geraakt. Toen de jongen die avond – doodmoe – terug naar huis wilde lopen, wachtte zijn baas hem op en zei: “ik bewonder jouw doorzettingsvermogen en daadkracht. Daarom geef ik je mijn auto”. De bewoners van het huis starten een inzamelingsactie met als doel 25.000 dollar. In korte tijd hadden ze een bedrag van 90.000 dollar. Het leven van de jongeman was op slag veranderd.

Misschien maak jij een verhaal als dit nooit mee, maar ook jouw ondernemersreis kent tegenslagen. Ook jij wordt voor keuzes gesteld; ga je opgeven wanneer iets onmogelijk lijkt? Of ga je doorzetten en ga je op zoek naar wat wél mogelijk is. Er zullen altijd momenten zijn dat je denkt “dat gaat mij niet lukken.’ Denk op dat moment aan deze jongeman. Als je je niet laat tegenhouden en blijft doorzetten, dan komt er hulp uit onverwachte hoek en zul je verbaasd zijn over wat er allemaal mogelijk is.

Ik ben benieuwd of en welk inzicht je hebt gekregen na het lezen van dit verhaal. Wil je dat met mij delen hieronder?  


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Verhaal van die jongeman ook een keer gelezen of gehoord. Geweldig. Geef inderdaad nooit op!
    Als -weer beginnend- DJ van 56 jaar in deze tijd heb ik ook wat hobbels te nemem maar volgende week donderdag 5 augustus sta ik tóch in Paradiso!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}