Afwijzing, synoniem voor doorzetten?

Michael Jordan werd op school uit het basketbalteam gezet omdat hij niet de nodige kwaliteiten had. Oprah Winfrey werd ontslagen als verslaggeefster omdat ze ongeschikt was voor televisie. En Steven Spielberg werd drie keer afgewezen door de filmacademie.

Er komt een moment dat je het zat bent. Dat moment waarop je weet dat je tot actie moet overgaan en wel nu. De aanleiding voor dat moment is voor iedereen anders.

Durven

Als enig kind ben ik aardig verwend en ben het niet gewend om te “vragen”. Als volwassene kan dat ook de nodige hobbels met zich meebrengen. Bijvoorbeeld te lang zelf naar een oplossing zoeken en daarmee kostbare tijd verliezen. Maar hoe ik deed, deed ik het, en het ging altijd goed. Tot die bewuste dag waarop ik de stoute schoenen aantrok.

Advies

Terwijl ik de moed bij elkaar raapte en op degene afliep voelde ik me eigenlijk best oké. Ik verkeerde in goed gezelschap, wat kon er misgaan? Maar ik werd ontvangen met een koude blik, zo van “wie ben je en wat wil je van me”. Toch stelde ik mijn vraag. Helaas werd deze even koud beantwoord.

Afgewezen

Ik voelde mij afgewezen en liep in een soort van roes weg. Wat was er zojuist gebeurd? Het was een vreemd gevoel waar ik niet mee bekend was. Een paar uur later kwam het besef. Dat was het moment waarop ik wakker werd en dacht: ik ben gek. Waarom wacht ik op de goedkeuring van anderen? Wat is er mis met mijn kwaliteiten?

Dankbaar 

Nu jaren later ben ik dankbaar voor de afwijzing van toen. Door die ervaring werd ik eraan herinnerd dat ik een vechter ben. Dat ik waardevolle kwaliteiten heb en dat ik niet opgeef als het even tegenzit.

Hoe zit het met jou?

Heb jij een afwijzing als opstap gebruikt? Deel dat met ons en inspireer anderen met jouw ervaring.

4 thoughts on “Afwijzing, synoniem voor doorzetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *