mei 15

Is blij zijn met wie je bent een voorwaarde voor succes?

0  comments

Hoe word je succesvol wie je bent? Wat heb je nodig? En waar begin je? In dit blog schrijf ik over wat het betekent om jezelf te accepteren zoals je bent. Dit is een belangrijke basis voor jouw persoonlijk en zakelijk succes.

Ben jij blij met jezelf zoals je nu bent?

Blij zijn met jezelf betekent niet dat alles altijd goed gaat en dat je nooit een dip-dag hebt. Blij zijn met jezelf is het gevolg van zelfacceptatie. Jezelf accepteren en omarmen zoals je bent, met al je kwaliteiten, talenten én ontwikkelpunten. Zelfs wanneer je een dip-dag hebt.

Blij zijn met jezelf komt wanneer je beseft dat je ertoe doet, dat jij belangrijk bent. Net zo belangrijk als elk ander. Als je nou ondernemer bent of werknemer, moeder, echtgenoot, zus, vriendin of dochter, het is goed om te beseffen dat jij ertoe doet. Je bent hier met een missie. Een missie die jij alleen kunt vervullen. Niet je broer of buurman, nicht of coach. Jij!

Bevestiging

Een belangrijk obstakel in blij zijn met jezelf is de behoefte aan bevestiging, steeds weer opnieuw. Deze behoefte komt vaak voort uit onzekerheid en soms zelfs uit angst. Doe ik het goed, ben ik goed genoeg, wat vindt de ander van wat ik zeg of doe? Geen onbekende vragen. Vragen die jouw belemmeren jezelf te zijn omdat je continu bezig bent te zijn wat een ander wilt dat je bent. Dit  kan leiden tot onnodige spanning en verdriet en soms zelfs tot lichamelijke klachten. Daar wordt toch niemand blij van? Het goede nieuws is dat je kunt kiezen. Nou, kies dan! 

Accepteer jezelf zoals je bent, omarm je kwaliteiten en talenten. Werk aan je ontwikkelpunten. Dit alles zal te zien zijn in je houding en uitstraling. Dat zal te horen zijn in je woorden. En wanneer je jezelf accepteert voor wie je bent, is het heel eenvoudig om te gaan staan voor wie je bent.

Wees blij met jezelf en wordt succesvol wie je bent!

Herken jij je in bovenstaande tekst en wil jij weten wat je kunt doen om jezelf meer te accepteren voor wie je bent én tegelijk op een positieve manier te werken aan je ontwikkelpunten? Meld je dan aan voor de komende gratis online training “Staan voor wie je werkelijk bent”. Voor meer informatie klik je op de link. Zie ik jou dan ook?

Gratis online training: Staan voor wie je werkelijk bent

Lieve groet,

Monique


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Storytelling in crisistijd: waarom je verhaal nu belangrijker is dan ooit

‘Ik was zo boos op je, ik kon je wel vermoorden!’

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}