mei 11

Buigzaam en onbreekbaar

0  comments

Kritiek is iets dat ons allemaal raakt. Of het nou van iemand komt die je goed kent of die je nog nooit gesproken hebt. Als jij vertelt over wat je belangrijk vindt en er komt kritiek, al is het maar van één persoon, dan doet dat iets met je. Het geeft een steek in je buik en je bent van slag, al is het maar heel even. 

Recentelijk was ik met een mooie groep mensen, waarmee er een duidelijke verbinding was, in gesprek. Vanuit flow, passie en enthousiasme deelde ik mijn kennis en mijn verhaal, totdat ik blijkbaar met een iemand in de groep geen match had. Zij vond het nodig om daar iets van te zeggen. Haar kritiek en neerbuigende toon voelde als een terechtwijzing. Die steek in mijn buik die me vroeger zo bekend voorkwam, laaide één seconde in me op, maar verdween weer net zo snel. Want anders dan vroeger, sta ik stevig en zelfverzekerd in mijn schoenen en weet ik wat ik te vertellen heb, wie ik ben en wat mijn boodschap is. Ik gaf kort een reactie en kon vanuit dezelfde innerlijke kracht als daarvoor, verder gaan. De kritiek van deze mevrouw was niet mijn probleem, en misschien ook niet haar probleem. Er was gewoon geen match, en daar is niets mis mee. Natuurlijk wil je met je verhaal graag impact maken en mensen bereiken, maar je zult nooit een match zijn met iedereen. Dat is prima. Pas je niet aan. Als jij voelt dat je vanuit je hoofd en hart spreekt, omarm dat en laat de kritiek van die ander aan je voorbij gaan. Het is een verademing om vanuit deze positie je plek te kunnen innemen. En ik help jou heel graag om hetzelfde te doen. Wees buigzaam, maar onbreekbaar. Want jij mag staan voor wie je bent en daar heeft geen kritische stem iets over te zeggen.

 


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Zichtbaar met een onzichtbaar handicap

Drie keer is scheepsrecht

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}