april 23

Een onverwacht cadeau op Jamaica

0  comments

Veel mensen die ik ken, hebben een bucketlist met dingen erop die ze graag nog willen doen. Een van de dingen die ik al lang op mijn verlanglijstje had staan, was een bezoek aan Jamaica. Een prachtig en zonnig eiland – waar ik me zo voorstelde – iedereen relaxed rondliep, rastahaar had, met een heerlijk accent sprak en waar de sfeer gemoedelijk en lief was.

Dat eerste klopte helemaal, maar de rest van de verwachtingen werd niet waargemaakt. Niks rasta’s, geen sfeer van liefde en geluk…eigenlijk was het een gewoon eiland met gewone mensen. Mijn verwachtingen zaten me in de weg en de droom die ik had, viel in werkelijkheid een beetje tegen. Toch kwam er onverwacht een cadeau op mijn pad. En dat kwam toen we het huis (nu een museum) van Bob Marley bezochten, de wereldbekende legendarische reggae artiest.

Hoewel ik Marley vooral kende van zijn muziek en de verhalen over zijn wietgebruik, zag ik die middag een hele andere kant van hem. Hij had een duidelijke missie die hij altijd, zijn leven, lang overal verkondigde:

‘Mijn leven is alleen belangrijk wanneer ik heel veel mensen kan helpen.’ En dat raakte me.

Behalve dat ik dit een prachtige missie vindt die goed past bij mijn eigen levensdoel, ben ik er ook om twee andere redenen fan van. Marley voelde dit 100% zo van binnen had deze missie als basis van alles wat hij deed. Zo werd wat hij predikte ‘vrede, saamhorigheid en vergeving’ een geloofwaardige boodschap.

In mijn werk hoop ik mensen net zo in hun eigen kracht en verhaal te gaan laten staan. Het is ook mijn missie om van waarde te zijn voor heel veel mensen. Zoveel mogelijk mensen te helpen hun missie en signature story echt en overtuigd, van binnen naar buiten te vertellen. 

Wat is jouw missie en wanneer heb jij het gevoel dat jouw leven echt van waarde is? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, wil je dat met mij delen hieronder? 


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Zichtbaar met een onzichtbaar handicap

Drie keer is scheepsrecht

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}