augustus 3

Een stevig fundament

0  comments

Een mooi huis bouw je niet op los zand, dat weten we allemaal. Voor we kunnen nadenken over de inrichting, een behangetje of de indeling van de kamers, moet de fundering gestort worden. Als dat stevig genoeg is en goed verankerd, dan kunnen we de muren en het dak plaatsen. Staat het huis stevig? Kan het tegen een stootje? Is het sterk? Is dat het geval, dan beginnen we met de afwerking en de inrichting. 

Met onze business doen we dat vaak andersom. In plaats van te beginnen met een stevig fundament, vervallen we in randvoorwaarden. We creëren logo’s en merk kleuren, pikken een paar online workshops mee over bedrijfsvoering en branding, volgen een gratis webinar over marketing en hup, daar gaan we. Leuk bedacht, maar op los zand kun je niet bouwen. Geen huis en geen bedrijf.

Om succesvol te worden in je bedrijf, is het belangrijk dat je weet waar je bouwt en wat je bouwt. Dat je fundament sterk is. Dat fundament ben jij,  jouw verhaal. Kan jij tegen een stootje? Sta je stevig in je schoenen? Durf je te gaan staan voor wie je bent? Dat komt allemaal voort uit het verhaal dat je jezelf vertelt. Zorg dat je een verhaal hebt dat staat, tegen een stootje kan en dat jij volledig in de vingers hebt. In mijn ervaring lukt dat niet met een paar gratis workshops en een beetje kennis; daar heb je meer voor nodig. 

Misschien zie je het anderen wel doen én succes hebben. Dat kan. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het verschil tussen twee mooie huizen zie je niet op een mooie zomerdag, dat zie je in een zware storm. Het huis dat gebouwd is op een sterk fundament blijft staan, het andere waait om. Dus staar je niet blind op overnight successen of mensen die ‘maar wat doen’. Een bedrijf bouw je net als een huis voor de lange termijn, dus op een stevige fundering. Geef het daarom de aandacht en de investering die je verdient.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}