februari 25

Find your inner sparkle – zo vond ik de mijne

0  comments

Ik zou je kunnen vertellen over mijn opleidingen tot coach, trainer en gedragstherapeut. Over mijn boek en mijn werk als internationaal spreker en zelfs over het feit dat ik Nederlandse ben van Surinaamse afkomst en trotse moeder en echtgenote ben. Maar ik kan je ook vertellen over dat ik na mijn bevalling nooit meer zou kunnen lopen en wat die les me leerde, hoe ik mijn leven omgooide na een hersenbloeding en hoe dat een van de beste dingen was dat me kon overkomen. Dan wordt het interessant.

Niks raakt ons zo als een mooi verhaal. Als ondernemer is het daarom belangrijk dat je jouw klanten jouw verhaal vertelt. Maar hoe vind je dat? En wat maakt een verhaal bijzonder genoeg om te onthouden?
De eerste levensles die me de coach maakt die ik vandaag de dag ben, kreeg ik op mijn 23e, net na de bevalling van mijn dochter. Er waren complicaties, er was schade aangericht en de arts vertelde me dat ik waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. De reden: bij 70% van de vrouwen die dit overkwam, was dat het geval. Geen fijne cijfers. Mijn eerste gedachte was een totaal ironische paniekreactie: ‘Wat moet ik dan met mijn schoenencollectie?!’ Toen ik terug zakte in mijn kussens kwam daar nog een harde gedachte bij: niet achter mijn dochter aanrennen over een paar jaar. Geen optie. Ik besloot ter plekke om een van de 30% te worden die dat wel weer kon. Wat daar ook voor nodig was.
Na mijn ziekenhuisopname zat ik twee maanden in een rolstoel en daarna ‘liep’ ik een jaar op krukken. Hoeveel pijn het ook deed, ik zette door. Na een jaar liep ik achter mijn dochter aan, stortte ik me op mijn werk én trok ik voor het eerst weer hoge hakken aan. De les: ‘Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan.’

Vanaf dat moment ging het me voor de wind. Ik kon opgelucht ademhalen, mijn les was geleerd en ik stortte me vol overgave op mijn carrière. Een feest. Tot 13 november 2012. Ik kreeg een hersenbloeding en raakte halfzijdig verlamd. Mijn succesvolle leven zoals ik het kende, was voorbij. Ik moest voor de tweede keer in mijn leven een rolstoel, kon niet terug naar mijn werk en had geen andere keuze dan mijn leven omgooien. Toch was ik de les van al die jaren eerder niet vergeten: ‘Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan.’ De revalidatie was zwaar, ik herstelde en leerde een nieuwe les: ‘Vanaf nu doe ik alleen nog waar ik echt blij van word.’

En sindsdien zet ik 20 jaar ervaring in de corporate wereld en mijn levenslessen in om jou een betere ondernemer te maken en help ik met mijn verhaal jou om jouw verhaal te vinden. Want je hoeft je nooit te laten vertellen dat je iets niet kan en het is belangrijk om te doen waar je blij van wordt. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. 
Dat is mijn verhaal en het helpt mij 100% om mijn business te laten groeien. What’s your story? Wil je dat met mij delen? 

Ben jij nog op zoek naar jouw inner sparkle en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Plan dan kosteloos een adviesgesprek van 30 min in

 

Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Storytelling in crisistijd: waarom je verhaal nu belangrijker is dan ooit

‘Ik was zo boos op je, ik kon je wel vermoorden!’

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}