augustus 31

Geloof niet alles wat je ziet

0  comments

Een groot aantal klanten, volle workshops, tienduizenden euro’s omzet per maand. Als je de posts op social media gelooft, is ongeveer iedereen succesvoller dan jij. Het gaat anderen moeiteloos voor de wind. Yeah right. Geloof niet alles wat je ziet. Dat moeiteloze ‘succes’ is vaak gebaseerd op het ‘fake it till you make’-it principe. Ondernemers die denken ‘als ik nou maar heel hard roep wat ik wil, dan gaat het universum me dat wel brengen’. Niet dus. 

Succesvol zijn is mogelijk, maar dat komt niet vanzelf. Succesvol zijn kost soms bloed, maar zeker zweet en tranen. Het kost verandering, groei, pijn en veel offers. Het heeft niks te maken met hard roepen dat je iets al hebt, terwijl je het in werkelijkheid alleen nog maar wenst.

Toch hebben al deze grote verhalen van anderen, invloed op ons. We denken dan al snel: ‘zij heeft volle workshops, dat gaat mij nooit lukken’ of ‘hij heeft honderden mensen in zijn online training, dan hoef ik er niet eens aan te beginnen’. Klakkeloos in deze verhalen geloven, zorgt ervoor dat we gaan vergelijken het zelf opgeven voor we begonnen zijn. Als je dat doet, dan heeft het ook geen zin. Dan is iedere poging bij voorbaat gedoemd te mislukken en iedere investering zonde van je tijd.

Door niet bezig te zijn met alles wat je ziet maar vooral op jezelf en op jouw verhaal te focussen, kom je veel verder. Wees eerlijk tegen jezelf, kijk waar je staat en waar je heen wil. Vertrouw op jezelf en laat je niet misleiden door een ander. Dat is de beste fundering voor succes!

In november host ik een nieuw evenement dat gaat over verandering en over groei. Wil je daar tegen die tijd meer over weten? Stuur dan een bericht, dan zorg ik ervoor dat je als eerste op de hoogte bent.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

De Kracht van Intrinsieke Motivatie

De Kracht van Intrinsieke Motivatie

Veerkracht; de kracht van jouw mindset

Veerkracht; de kracht van jouw mindset
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}