Ik wil niet de Nederlandse Oprah Winfrey worden

Ik wil Monique Dekker worden

Drie jaar geleden vroeg iemand wat ik wilde. Ik stond aan het begin van mijn ondernemerschap en wist dat ik mensen wilde inspireren en helpen het beste uit zichzelf te halen. Ook zag ik mezelf wel een eigen programma hebben waarin ik gasten zou interviewen. Mijn antwoord was: Ik wil de Nederlandse Oprah Winfrey worden, waarop ik zonder na te denken vervolgde: nee, ik wil Monique Dekker worden.

Deze droom bleef ergens op de achtergrond broeien. Totdat ik dit voorjaar op een netwerkbijeenkomst was waar de nieuwe managing partner van RTV 7 aanwezig was. In zijn welkomstwoord zei hij tussen neus en lippen door “dus als je iets met televisie wilt, kun je je bij mij melden”. Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel maar had geen idee waarom. Later die avond stapte ik op hem af en vertelde dat ik het leuk zou vinden om een eigen programma te hebben. Hij leek geïnteresseerd in mijn verhaal en we hielden contact.

Wees voorbereid

Dat ging een paar maanden zo totdat hij op een maandagmiddag belde of ik donderdag langs kon komen voor een screentest. Euh, ja, dat kan ik. Heb je al nagedacht over de invulling van de show? Euh, ja, dat heb ik. Heb je ook een oefen kandidaat die je kunt meenemen? Euh, die kan ik vinden. Ik kreeg de kans en was er klaar voor. Ik was voorbereid. Ongeveer drie maanden later op, 8 oktober aanstaande, vindt de eerste uitzending van mijn eigen talkshow plaats. Ik vind het super spannend maar ga het wel doen.

Who says you can’t fly?!

Je komt er alleen  achter of je kunt vliegen wanneer je het gaat doen. En nee, ik zeg niet dat je ondoordacht op de berg moet gaan staan en moet springen. Dát zou niet slim zijn.

Vaak willen wij iets maar schijnt het er maar niet van te komen. Dat kan vier redenen hebben:

 1. Het is nog niet de tijd; Dat het nog niet de tijd voor is, daar kun je niets aan doen. Niet alles kun je sturen en soms gaat het leven zoals het gaat.
 2. Jij bent er nog niet klaar voor; Dat jij er nog niet klaar voor bent, daar kun je in veel gevallen wel iets aan doen. Bewustzijn van waar je naartoe wilt, onderzoeken wat je daarvoor nodig hebt en vervolgens een actieplan maken. Dat hoort bij jouw ontwikkelingsproces.
 3. Je pakt je kansen niet; Kansen zien en aanpakken, dat ligt helemaal in jouw handen. Dat kun je van niemand leren, dat moet je helemaal zelf doen.
 4. Wat jij wilt is niet voor jouw bestemd omdat er iets veel beters voor je is weggelegd

Wanneer je je dromen en doelen uitspreekt is het belangrijk dat je alert bent. Dat je voorbereid bent. Want misschien ken je de uitdrukking: “be careful what you ask for, you might just get it”.

 Doe wat je moet doen zodat wanneer de gelegenheid zich voordoet je kunt doen wat je wilt doen.

Heb jij hulp nodig bij het ontdekken van de koers die echt bij jou past en hoort? Wil jij succesvol worden wie je bent? Ik kan je daarbij helpen. Kijk op  website onder diensten wat ik voor je kan betekenen. Je kunt ook een gratis 30 minuten skype sessie aanvragen via het contactformulier of een mail sturen naar monique@monique-dekker.nl

2 thoughts on “Ik wil niet de Nederlandse Oprah Winfrey worden

 1. I believe I can FLY!!
  Always open your eyes and ears YOU never know who your mentor is.
  In live things always happens for YOU never against you.

  Succes Monique. Ik kijk uit naar de uitzending. Dank voor de mentorschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *