maart 26

Je bent meer dan je zelfvertrouwen

0  comments

Voordat ik aan deze blog begin, wil je ik je er graag op attenderen dat je mijn podcast over dit onderwerp terug kunt vinden op mijn podcastkanaal

Superleuk als je daar eens een kijkje neemt ☺

En dan nu een vraag voor jou. Hoeveel waarde ken jij toe aan het gevoel van zelfvertrouwen? 

Er zijn momenten waarop het lijkt alsof zelfvertrouwen hét magische toverwoord is dat alles kan oplossen. We worden omringd door boeken, artikelen en sociale media die ons vertellen dat zelfvertrouwen de sleutel is tot succes, geluk en voldoening. Het lijkt wel alsof we alleen maar zelfvertrouwen hoeven te hebben en alle obstakels als vanzelf zullen verdwijnen.

Maar soms voelt het alsof zelfvertrouwen een onbereikbaar ideaal is, een berg die te hoog is om te beklimmen. We kijken naar anderen en denken dat ze het allemaal hebben: het vertrouwen, de moed, de zekerheid. En dan kijken we naar onszelf en voelen we ons klein en onzeker. Het lijkt alsof we niet genoeg zijn, niet sterk genoeg om ons zelfvertrouwen te omarmen.

Maar weet je, zelfvertrouwen is niet de enige waarde is die je bezit. Je bent zoveel meer dan alleen je zelfvertrouwen. Je hebt nog zoveel andere eigenschappen en kwaliteiten die jouw uniek maken. Je passies, je vriendelijkheid, je veerkracht en doorzettingsvermogen om er maar een paar te noemen.

Het is ook goed om je te realiseren dat zelfvertrouwen geen statisch iets is dat we permanent kunnen bezitten. Het is een continu proces van zelfontdekking en zelfliefde. Het gaat erom dat je je balans kunt vinden tussen het omarmen van je sterke punten en het accepteren van je minder sterke punten.  Het gaat om het waarderen van de reis die je aflegt, zelfs als je struikelt en valt.

Dus wees niet te streng zijn voor jezelf als je zelfvertrouwen weer eens een keer minder is. Onthoud dat zelfliefde en acceptatie de basis vormen van een gezond zelfvertrouwen. Het is niet erg om imperfect te zijn, om te vallen en opstaan te groeien.

Wees zacht voor jezelf, koester je eigen unieke pad en wees trots op wie je bent, zelfs als zelfvertrouwen soms ongrijpbaar lijkt. Je bent meer dan genoeg, precies zoals je bent.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Klaar voor je droomleven?

Klaar voor je droomleven?
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}