april 13

Kies je voor next level? Begin bij de basis!

0  comments

Deze week doen we samen de ‘This is me’-challenge waarin we de basis van goede storytelling behandelen en teruggrijpen naar de kern om van daaruit te groeien. Waarom dan eerst terug naar de kern? Heel simpel: door stevig in je schoenen te staan, straal je dat ook uit en lukt het je te inspireren. Een next level presence creëren, doe je niet zomaar. Er zijn drie stappen heel belangrijk om te doorlopen: 

1. Bewust zijn

Wanneer je een inspirerende spreker wil zijn die zijn publiek kan boeien en tot actie aanzet, is het van belang dat je weet wie je bent: nu, in dit moment. Ook is het goed om te weten wat je intrinsieke motivatie is, je drijfveer, wat de invloed is van de gebeurtenissen om je heen, wat jouw invloed op de omgeving is en wat de invloed van de omgeving is op jou. Alles begint met bewustzijn. Voelen. Ervaren. Door dat volledig toe te laten en daarmee te spelen, ben je vrij om je verhaal met inspiratie te brengen.

2. Staan voor wie je bent

Om mensen echt te raken, is het van belang dat je spreekt en staat vanuit vertrouwen. Dat je staat voor wie je bent. Dat je jouw waarde kent en weet dat je je stem mag laten horen. Dat je eigen normen en waarden uitgesproken mogen worden en dat je mag opkomen voor wat je belangrijk vindt. Dit lijkt misschien een open deur, maar hoe vaak hebben we niet anders gehoord. Hoe vaak heb je niet weg gekeken, je mond gehouden. Echt staan voor wie je bent, in energie en rust, is de ideale basis om te vertrekken voor je verhaal, want als jij het beleeft van binnen, dan beleeft een ander het ook.

3. De ander erkennen

Een next level presence die mensen niet meer snel vergeten, begint bij jou en eindigt bij die ander. Je boodschap komt pas over als je kijker of luisteraar zich bij je op zijn gemak voelt. Als ze zich gehoord en gezien voelen. Door zelf het vertrouwen te geven en authentiek te zijn, wek je datzelfde gevoel op bij de ander. Zo bouw je wederzijds vertrouwen op. Dus vergeet niet oprecht geïnteresseerd te zijn in die ander, want daarmee zorg je ook voor interesse en vertrouwen in jou en bereik je pas echt die next level presence die je zo graag wilt.

Met deze stappen bereik je jouw next level, maar ook alleen wanneer je ze alledrie de nodige aandacht geeft. Het een kan niet zonder het ander. Vind je een (of meerdere) van deze stappen moeilijk? Dat is niet vreemd. Ik help veel klanten hiermee op weg. Meer weten? Stuur me een berichtje, ik help je graag met je vragen!  


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Niet iedereen is fan van Whitney Houston…of van jou

Het doel heiligt de middelen

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}