april 2

Laat je brein niet bepalen hoe groot jouw podium is

0  comments

Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd of je wel genoeg bent? Of je talenten voldoende zijn om anderen te inspireren en te raken? We zijn allemaal wel eens bang geweest dat we niet goed genoeg zijn, dat we niet op een podium thuishoren, zeker niet een groot podium. Maar je podium veel groter is dan je denkt, en je staat er al. Nu alleen nog accepteren dat je daar hoort. Je hoeft het nog niet eens te geloven.

Zoals je weet is je brein zo geprogrammeerd om je te beschermen. Dat is de belangrijkste functie; pijn vermijden en overleven. Soms terecht, soms geheel onterecht. Dat zijn dan de momenten waarop je brein je belemmert om voluit te stralen omdat het denkt dat het je moet beschermen. 

Dus laat je je niet zien voor wie je werkelijk bent, laat je niet horen hoe waardevol jouw input is en blijf je denken dat dat grote podium onbereikbaar is voor jou. Maar wat als je het nu eens omdraait? 

Stel je voor dat je ieder gesprek, ieder contact onderdeel maakt van dat podium? Dat je in elke kans aangrijpt om jezelf te laten zien, je stem te laten horen en anderen te inspireren, waar je ook bent. Dan maakt het niet uit waar je voor kiest, je staat altijd al op dat podium. De vraag is alleen: hoe bewust ben je je daarvan en wat doe je er dan mee?

Het is tijd om te beseffen dat jouw podium zich niet beperkt tot een fysiek podium. Het is overal om je heen – op het werk, in je omgeving, thuis, in je vriendenkring en zelfs op het schoolplein.

Herschrijf je Gedachten

Het is tijd om die belemmerende overtuigingen te omarmen, ze in het gezicht te kijken en te zeggen: “Ik hoor je maar ik kies ervoor om het anders te doen”. Want de waarheid is dat we allemaal uniek zijn, met een onschatbare waarde die we met de wereld kunnen delen. Jouw podium is geen beperkte ruimte, maar een uitgestrekte arena waar je vrij kunt dansen, zingen, spreken of schitteren op welke manier dan ook, helemaal zoals het bij jou past. 

Ga die verborgen kracht in jezelf te ontdekken en ga elke dag je mooiste versie leven.

Hoe? Het begint met bewustzijn, met de moed om diep in jezelf te kijken en te ontdekken wat je werkelijk verlangt. Het is een emotionele reis, een reis naar de kern van je ziel. Het is een keus die je maakt om niet langer geleid te worden door je brein maar zelf aan het roer te gaan staan en heel bewust je eigen pad te kiezen en te volgen. 

Je brein heeft het vermogen om nieuwe verbindingen te creëren, om nieuwe patronen te vormen. Dus waarom zou je niet die kracht gebruiken om je gedachten te herschrijven? Vervang die zelftwijfel met zelfliefde, die angsten met moed, en die beperkende overtuigingen met grenzeloos vertrouwen. 

Laat je brein werken voor jou, niet tegen jou. Voed het met positieve gedachten, met inspirerende woorden en met de visie van een dromer. Visualiseer jezelf als de persoon die je wilt zijn, levendig en vol passie. Zie jezelf schitteren op dat podium, je passie delend met de wereld, en voel de intense emoties van voldoening en vervulling.

Stap uit je Comfortzone

Stap uit je comfortzone en omarm nieuwe uitdagingen. Elke stap buiten de gebaande paden is een kans om te groeien en te ontdekken wat je werkelijk in huis hebt. Wees niet bang om fouten te maken, want juist daaruit ontstaan vaak de mooiste leermomenten en successen.

Omring jezelf met mensen die in jou geloven en je aanmoedigen. Samen kunnen we elkaar inspireren en aanmoedigen om onze ware potentieel te bereiken. Geef niet op als het even moeilijk wordt, maar wees vastberaden en veerkrachtig. Het pad naar succes is niet  gemakkelijk, maar als je volhardt zijn de beloningen onmeetbaar.

Dus sta op, stap op dat podium en laat jezelf zien. Je bent uniek, waardevol en de wereld wacht op jouw bijdrage. Vertrouw op jezelf en wees wie je bent, want jouw podium is groter dan je ooit had durven dromen.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Klaar voor je droomleven?

Klaar voor je droomleven?
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}