Lef om zichtbaar te zijn

Heb jij het lef om te laten zien wie je bent?

Zodra je besluit zichtbaar te kun je je klok gelijk zetten; er komen niet alleen maar complimenten. Er komt ook commentaar. Heel veel mensen denken een mening te mogen hebben over wat je zegt en denkt. En weet je, dat is ook zo, iedereen mag een mening hebben. Of je ook echt altijd zit te wachten om alle meningen te horen/ lezen is maar de vraag. Maar goed accepteer maar dat zichtbaarheid reacties oproept. Het is wat het is. Soms opbouwend, soms niet.

In de praktijk blijkt dat we ons meer aantrekken van negatieve en niet-opbouwende reacties. Daar gaat veel tijd en energie in zitten en dit ontneemt je misschien het lef om weer zichtbaar te (willen) zijn. Wat een zonde van de tijd én van je kwaliteiten.
In de meeste gevallen kun je de negatieve reacties op één hand tellen terwijl de positieve reacties misschien niet eens meer te tellen zijn.Het is dus maar net waar jij voor kiest om je aandacht en energie aan te geven.

Maar wat zijn de gevolgen van de positieve danwel de negatieve focus? En waarom benoemen wij ook het negatieve? Omdat het negatieve bestaat en het geen enkele zin heeft om te doen alsof het niet bestaat. Je kunt namelijk niet veranderen wat je niet erkent.

Kies je focus!

Focus op het positieve en opbouwende:
– werkt bemoedigend (we hebben allemaal een schouderklopje nodig)
– versterkt dat je mag zijn wie je bent
– helpt je om jouw visie nog meer uit te dragen
– helpt je jouw talenten en kwaliteiten nog meer in te zetten zodat je nog meer mensen kunt helpen
– zorgt voor groei omdat je jouw talenten en kwaliteiten nog meer gaat gebruiken (wat je aandacht geeft groeit)
– helpt je jouw missie nog beter te formuleren en over te brengen

Focus op het niet-opbouwende:
– kost energie
– belemmert je in de ontwikkeling van zien wie je nu bent naar worden wie je echt bent
– blokkeert de groei van jouw talenten en kwaliteiten
– belemmert je in het uitdragen van jouw visie

Focus op wat jij belangrijk vindt. Focus op jouw missie en je doelen. Laat je niet afleiden door zaken of mensen die niets van waarde toevoegen. Focus op je talenten en kwaliteiten en ontdek wie je werkelijk bent. Zo zal je succesvol worden wie je bent.

High Tea en Workshop Zichtbaar Zekerder

Op 5 oktober aanstaande organiseer ik de workshop Zichtbaar Zekerder onder het genot van een High Tea arrangement. Tijdens deze leuke en ineteractieve workshop breng je direct tips, die op jou van toepassing zijn, in de praktijk en ervaar je ter plekke de impact van de tips.

Lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, het aangename met het nuttige te verenigen en wil je zichtbaar zekerder weer naar huis te gaan? Geef je dan op via bijgaande link, dan zien wij elkaar op 5 oktober.

Workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *