juli 20

Het is al mooi voordat ik het zie

0  comments

Oude mensen naar een andere omgeving halen, dat is vaak moeilijk. Dat kunnen alle verpleegsters in bejaardenhuizen je vertellen. We zijn als mens vaak zo gehecht aan wat we hebben, dat uitkijken naar wat we krijgen, niet vanzelfsprekend is. Toch geldt dat niet voor iedereen. Nina, een verpleegster, vertelt: ‘Vorige week kwam meneer Smeets bij ons op de afdeling. Hij is 92 jaar oud, ziet heel slecht en loopt met een rollator. Om hem op zijn gemak te stellen, vertel ik over de kamer. Hoe zacht de bank is om lekker tv te kijken, hoe mooi de eettafel is en hoe mooi het uitzicht op de tuin. Nog voor ik ben uitgepraat, onderbreekt hij mij. ‘Ik vind de kamer prachtig, echt waar!’ Dat vond ik heel gek, want we liepen nog op de gang onderweg naar de kamer. ‘Maar dat kan toch niet, u heeft de kamer nog niet eens gezien’. Toch was zijn stem vol overtuiging. Ik vroeg hem hoe dat kwam. Zijn antwoord: ‘Meisje, of ik de kamer mooi vind hangt niet af van de meubels die er staan, maar van wat ik besluit ervan te vinden. En ik had al besloten dat ik dit mooi zou vinden voor ik hier was’. Ik wist dat meneer Smeets een positivo was, maar dat zijn mindset zo sterk is, ook nu nog op die leeftijd, dat ontroerde me, want zo maakt hij houdt de controle over zijn mindset en maakt zo het beste van iedere situatie. Dat vind ik heel inspirerend.’

Wat Nina zegt, herken ik. Mindset is alles en het wordt heel vaak vergeten als brandstof om te bereiken wat we graag willen. We verzanden vaak in tools en trucs en slimme oplossingen om die weg naar het einddoel zo gemakkelijk mogelijk te maken, maar zonder de juiste mindset lukt het niet, of heel moeizaam. Als jij het heft in handen neemt en een positieve mindset kiest, dan is een goede uitkomst al voor 80% gegarandeerd.

Heb je vragen, of vind je het fijn om nog meer geïnspireerd te raken? Meld je dan aan voor onze besloten Facebook Community “Next Level Presence” waar deze en nog veel meer onderwerpen worden besproken.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}