mei 4

Niet iedereen is fan van Whitney Houston…of van jou

0  comments

Al van kinds af aan vind ik het fijn om te zingen. Ik herinner me goed dat mijn opa best vaak vroeg of ik een liedje voor hem wilde zingen. Daar snapte ik niets van en zei dan “opa, maar je kent het zelf toch ook, waarom moet ik het zingen?” Waarop hij dan antwoordde: “omdat ik het fijn vind om naar je mooie kleine stem te luisteren”.  Zingen was heel normaal in de muzikale omgeving waarin ik ben opgegroeid. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik me begon aan te trekken van de mensen om me heen. Hun kritiek groeide en daarmee ook mijn onzekerheid waardoor ik steeds slechter ging zingen. Toch verloor ik mijn passie voor zingen niet. Eenmaal volwassen besloot ik zanglessen volgen. En dat doe ik nog steeds. In het begin dacht ik dat ik ook als de grote beroemdheden zoals Whitney Houston moest klinken. Dat was natuurlijk de grootste onzin. Maar was ik het dan ooit waard om mijn stem te laten horen? Of was dat alleen voor de grote sterren weggelegd? 

Jaren later stond op mijn werk de radio aan en schalde Whitneys loepzuivere stem door het kantoor. Ik vond het fantastisch en genoot. Tot een collega binnenkwam, een vies gezicht trok en vol afschuw sneerde:  ‘Bah! Wat een schreeuwlelijk. Ik vind haar helemaal niks.’

Dat moment was een belangrijke keerpunt voor mij. Ik besefte dat, hoe ongelooflijk ik het ook vond, er mensen waren die niet van Whitney hielden en dat er altijd mensen zouden zijn die niet van mijn stem zouden houden. Maar dat er ook wel mensen waren die wel genoten van mijn zang.  

Jouw stem is niet te vergelijken met die van een ander, net als jouw verhaal. Dus trek je niets aan van wat anderen vinden en laat je stem horen, deel je verhaal. Kies ervoor om je te blijven ontwikkelen zodat je stem, je verhaal, steeds beter wordt en je steeds meer de beste versie van jezelf kan zijn. En laat je niet ontmoedigen. Want hoe goed je ook bent, er zullen altijd mensen zijn, die je een ‘schreeuwlelijk’ vinden, net zoals mijn collega Whitney Houston maar niets vond. Maar er zijn mensen van wie je hun dag net even iets mooier maakt door jouw stem wel te laten horen, die je inspireert met jouw stem en jouw unieke verhaal.

 


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Zichtbaar met een onzichtbaar handicap

Drie keer is scheepsrecht

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}