februari 19

Ondernemers met een bijzonder verhaal – voorwoord

Een paar maanden geleden werd ik benaderd door Peter de Kuster, oprichter van De Reis van de Heldin. Of ik misschien in de volgende editie mijn verhaal wilde vertellen. Natuurlijk zei ik ja. Na een aangename kennismaking met Peter dacht ik: hoe mooi zou het zijn als een ondernemer én man vanuit zijn visie een stuk schrijft voor het event Ondernemers met een bijzonder verhaal waar, in deze eerste editie, alleen vrouwen het podium betreden.

 Ik ben dan ook heel blij dat hij dit heeft willen doen en wens je veel inspiratie bij het lezen van het navolgende stuk, geschreven door Peter de Kuster.

 Monique Dekker

Voorwoord

Toen Monique Dekker mij vroeg om een voorwoord te schrijven voor haar interactieve event Ondernemers met een bijzonder verhaal op 19 mei heb ik direct ja gezegd. Ik geloof net als Monique in de kracht van verhalen uitwisselen door ondernemers. Prachtig initiatief dat zij ondernemers een podium geeft.

Vrouwen zetten de eerste stap

Het Ondernemers met een Bijzonder Verhaal event is voor mannelijke en vrouwelijke ondernemers. Dat er deze eerste keer uitsluitend vrouwen met hun verhalen op het podium staan verrast mij niet.

Een paar jaar geleden ben ik gestart met het optekenen van verhalen van boeiende vrouwen en mannen in de Reis van de Heldin en Reis van de Held boeken. Het waren vrouwelijke ondernemers die als eersten de kans grepen om hun verhaal te vertellen, de mannen volgden daarna snel :).  Het leidde tot een geweldige stroom van legendes in wording die mij nog elke dag weer mijn beeld laat vormen over vrouwen en vrouwelijke ondernemers.

Aan de dood ontsnapt

Waarom een man zich druk maakt over verhalen van onderneemsters? Mijn grootste waarom is dat ik, na zelf op het nippertje aan de dood te zijn ontsnapt voor ik mijn passie volgde, het voor anderen eerder en eenvoudiger wilde laten zijn om hun passie te vinden en durven volgen. Door de kracht van verhalen van hen die jou zijn voorafgegaan.

De afgelopen drie jaar met de Reis van de Heldin hebben mij belangrijke lessen geleerd over vrouwelijke ondernemers en hun kracht. Mijn beeld is 360 graden veranderd. Mijn verhaal hierover is in essentie vrij eenvoudig:

  1. Passie en ondernemerschap is belangrijker dan ooit voor het persoonlijk geluk als de samenleving in het geheel;
  2. Onze huidige leidende mannelijke ondernemers falen in belangrijke mate om in te gaan op de behoeften van deze tijd;
  3. Vrouwen zijn een ongelooflijk verwaarloosde bron van talent (vooral ondernemerstalent);
  4. Vrouwen en mannen zijn verschillend.  Zo ook hun verhalen en ondernemingen;
  5. De kracht van vrouwen zijn een match voor de ondernemerschap behoeften van de Nieuwe Economie – op een verbazingwekkende (en significante) manier;
  6. Ergo, vrouwen spelen een enorme rol in het oplossen van het ‘ondernemerstalent’ probleem;
  7. Het versnellen van de ontwikkeling van vrouwen in leidende rollen is een prioriteit van de eerste orde.
  8. Krachtig, boeiend, authentiek verhalen vertellen draagt bij aan de impact van vrouwelijke onderneemsters.

Op het podium

Om deze en meer redenen juich ik het initiatief toe van Monique om vrouwen met hun bijzondere verhalen een podium te geven. Letterlijk op het podium te gaan staan om hun verhaal te vertellen. We hebben heldinnen, demo’s, verhalen nodig om vrouwen in Nederland van elke leeftijd te laten zien dat zij van betekenis zijn.

Monique heeft een prachtig team van vrouwen bij elkaar weten te krijgen op dit interactieve event die jou gaan inspireren.

Peter de Kuster,  oprichter van De Reis van de Heldin (www.dereisvandeheldin.wordpress.com)


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Geloof niet alles wat je ziet

Van binnen naar buiten

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}