OnsNoordHolland – 10 vragen aan Monique Dekker

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Monique Dekker, Nederlandse van Surinaamse afkomst. Moeder en echtgenote. Zakenvrouw en presentatietrainer voor ondernemers en professionals met ambitie en passie voor hun vak. Net zoals ik.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Als hobby staat winkelen op nummer 1. Daarnaast is  zingen één van mijn grotere hobby’s die ik beter onder de knie wil krijgen. Mijn grootste interesse is hoe de menselijke gedachte werkt. Drijfveren; waarom doen mensen wat ze doen en hoe kunnen ze wat ze doen beter doen of juist niet.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik ben nog niet bekend maar hoop daar snel verandering in te brengen. Wel heb ik met mijn artikel in Noord-Hollandse Zakenvrouwen 2015 gestaan en binnenkort komt mijn verhaal in de april editie van de Reis van de Heldin.

Hoe heet je bedrijf?

Ik werk onder mijn eigen naam met als toevoeging een slogan die vertelt waar ik voor sta: Monique Dekker – Art of Presence

Wat doet jouw bedrijf?

In mijn bedrijf coach en train ik ondernemers en professionals die vaker (willen) spreken in het openbaar. Ambitieuze ondernemers en professionals die de passie voor hun bedrijf en of vak willen delen op een prettige, ontspannen en inspirerende manier.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Mijn bedrijf bestaat nu twee jaar waarvan ik mij het laatste jaar specifiek ben gaan concentreren op het presentatie coachen en trainen.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

In 2012 kreeg ik een hersenbloeding en moest na een revalidatieperiode van ruim anderhalf jaar op zoek naar een andere invulling van mijn carrière. Met een achtergrond van 20 jaar ervaring als Financial Controller waarvan 17 jaar in het middenmanagement is coachen onderdeel van wie ik ben. Ik vind het geweldig om mensen nieuwe dingen te leren en ze te helpen het uiterste uit zichzelf te halen. Daarnaast spreek ik al vanaf mijn achtste voor grote groepen.

Het idee om presentatiecoach te worden kwam nadat ik als solist meedeed aan een zangproject. De andere solisten hadden prachtige stemmen maar “vertelden” in mijn beleving niet genoeg. Ik bood hen een workshop expressie aan en dat was een groot succes. Toen viel bij mij het kwartje en dacht ik: Ik moet mensen gaan trainen op hun uitstraling en de manier waarop zij een boodschap overbrengen. Dat geldt voor zingen én spreken.

Wie zijn jouw klanten?

Ambitieuze ondernemers en professionals met passie voor hun vak die dat willen delen en daarmee anderen inspireren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Mensen kiezen voor mijn bedrijf omdat ik ze mee neem naar het begin. De bron van hun passie, drijfveer, inspiratie of hoe je het ook noemen wilt. Door daar te beginnen leren mijn klanten vanuit een andere plek spreken. Niet meer vanuit hun hoofd maar vanuit hun hart. Spreken vanuit passie met het vertrouwen dat zij mogen zijn wie ze zijn, zorgt ervoor dat zij authentiek en inspirerend spreken voor hun publiek. Iedereen kan het leren.

Wat zijn je verdere ambities?

Ambities voor dit jaar:

Op 19 mei organiseer ik het eerste event voor ondernemers met een bijzonder verhaal, een bijzonder netwerk event waar de bezoekers rijker naar huis gaan. Bezoekers kunnen kiezen uit een 4-tal workshops:

  • Cameracoaching – hoe kun je zelfverzekerd stralen voor de camera
  • Presenteren: “Be your Presence” – welke invloed heeft jouw houding, uitstraling en stemgebruik op jouw boodschap en dus op je publiek?
  • Drijfveren; de kracht van zelfkennis: hoe zet ik mijn sterke punten in om mijn zwakke punten sterker te maken
  • The art of your voice: een zangworkshop verzorgd door een professionele dirigent en musical zangeres, waarna de deelnemers direct gaan optreden verzorgen.

Dus kortom een netwerk event dat anders is dan anderen.

Daarnaast gaat in het najaar de 4-daagse training “Art of Presence” van start. Dit is een intensief traject voor ambitieuze ondernemers die met iedere presentatie of motivatie-/ inspiratiespeech een onuitwisbare indruk willen maken op hun publiek. Bijzonder aan dit traject is dat het wordt afgerond met een podiumpresentatie. Deelnemers hoeven niet te wachten totdat ze “ooit” weer een presentatie mogen geven. Ze kunnen direct het geleerde in praktijk brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *