Ondernemersmentor, trainer en gedragstherapeut met een passie voor hoge hakken en een goed verhaal. Internationaal spreker en auteur van Challenge the leader within. 

Mijn naam is Monique, trotse moeder en echtgenote, van praktische Nederlandse van warme Surinaamse afkomst. Naast mijn passie voor hoge hakken en een goed verhaal ben ik altijd al gefascineerd door het menselijk gedrag. Mijn passie voor schoenen is versterkt doordat schoenen letterlijk symbool staan voor mijn vermogen om te kunnen lopen. 

Mijn eerste levensles kreeg ik op mijn 23e. Na de bevalling van mijn dochter, vertelde een arts me dat ik waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. De complicaties die ik had gehad, zorgden er bij 70% van de gevallen voor dat dat gebeurde. Op dat moment nam ik mezelf voor een van die 30% te worden. Ik liep een jaar op krukken en zette door. Na een jaar liep ik weer en kon ik mijn schoenen én hoge hakken weer aan. De les die ik leerde: 'Bepaal zelf wanneer je klaar bent met proberen'.

Met die levenswijsheid bestormde ik de corporate wereld en werkte 20 jaar in verschillende financiële functies. Mijn leven liep op rolletjes. Tot 13 november 2012. Drie weken na het overlijden van mijn moeder werd ik 's ochtends halfzijdig verlamd wakker. De oorzaak: een hersenbloeding. Mijn carrière, en mijn leven zoals ik het kende, was voorbij. Tijdens mijn revalidatie van anderhalf jaar gooide ik het roer om en beloofde ik mezelf twee dingen: 1. Dat ik na mijn herstel alleen nog dingen zou doen waar ik echt blij van word (mijn kennis delen met jou). 2. Dat ik me nooit meer zou laten vertellen dat ik iets niet kan.
 

Daarmee is mijn hersenbloeding - hoe bizar dat ook klinkt - een van de beste dingen die me kon overkomen. Ik leef nu mijn passie, durf zichtbaar te zijn vanuit kwetsbaarheid, te spreken vanuit innerlijke kracht en ben gelukkiger dan ooit. En dat gun ik jou ook.

Verhalen vertellen, spreken en werk maken van je presence.

Als meisje van acht stond ik al op het podium gedichten voordragen en verhaaltjes te vertellen voor grote groepen. Die angst voor een podium was nergens te bekennen. Dat veranderde toen ik ouder werd en onzekerheid de kop op stak. 

De welbekende vragen zoals ‘wat zullen ze van mij denken, wat als ik iets doms zeg’, en ‘een ander kan het veel beter’, zorgden ervoor dat ik steeds onzekerder werd. Niet alleen op het podium, maar ook in vergaderingen en onbekende gezelschappen. Het feit dat ik 10 jaar lang gepest en geslagen werd op school, had de basis gelegd voor deze groeiende onzekerheid. Ik paste nergens tussen en was altijd ‘anders’.

Het heeft lang geduurd voordat ik mijn 'anders zijn' omarmde, maar inmiddels is dat volledig gelukt. Mijn opleidingen en ervaring hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik jou kan bijstaan als gepassioneerd ervaringsdeskundige, gecertificeerd coach en gedreven trainer, maar ook dat ik mezelf zie voor wat ik ben. En dan is 'anders' juist heel fijn.


Met jou ga ik graag op zoek naar wat jou 'anders' maakt en help ik je om jouw kracht en kwetsbaarheid te vertalen naar een sterke basis van jezelf in je bedrijf om jouw verhaal goed te vertellen op het online en offline podium.

"Hoe bizar het ook klinkt, de hersenbloeding is een van de beste gebeurtenissen die mij is overkomen."

Hoe bizar het ook klinkt, de hersenbloeding is een van de beste gebeurtenissen die mij is overkomen. Nu, jaren later ben ik gelukkiger dan ooit en leef ik mijn passie ten volle. De vrijheid die ik ervaar door mezelf toe te staan, te zijn wie ik werkelijk ben is niet te beschrijven. Dit gun ik jou ook uit de grond van mijn hart.

Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik wat het is om zichtbaar te zijn vanuit kwetsbaarheid. De stap om vanuit kwetsbaarheid zichtbaar te durven zijn vereist leiderschap, zelfleiderschap. Het is namelijk een bewuste keuze die je maakt. Een keus die een heel stuk makkelijk wordt wanneer je eerst omarmt wie je bent, en vandaaruit toewerkt naar wie je wil zijn.