maart 19

Dit mis je tijdens een presentatie: verbinding met jezelf

0  comments

Ik heb voor jou de volgende vraag:

Hoe eenvoudig is het voor jou om verbinding te maken met jezelf tijdens een gesprek of presentatie?

Ik weet uit ervaring (dat zie en hoor ik nog dagelijks) dat het voor veel mensen een uitdaging is om echt verbinding te maken met anderen. Hoewel je misschien denkt dat je dat wel doet, kan het in de praktijk blijken dat je niet de impact hebt die je zou willen of dat jouw woorden niet het gewenste effect opleveren. Sterker nog, het kan zelfs gebeuren dat je zelf alleen maar ongemakkelijker wordt naarmate het gesprek of de presentatie vordert, en je gewoon niet weet hoe je je kunt herpakken.  

Het kan je zo ontzettend veel opleveren als je eerst begrijpt wat er in jouw hoofd gebeurt. We zijn meestal zo gefocust op wat we van de ander willen, op hoe we willen dat de ander gaat denken en handelen, dat we uit het oog verliezen dat 9 van de 10 keer de ander op ons reageert. 

Het begint dus niet bij de ander maar (bijna) altijd bij jezelf. Dus het zou je enorm helpen om allereerst te leren hoe je meer grip krijgt op je eigen denken en spreken, en hoe je daardoor sneller en beter verbinding kunt maken met jezelf. Wanneer je dit onder de knie hebt zal je merken dat je veel makkelijker echt verbinding maakt met de ander, ongeacht de vorm van communicatie. Het proces is namelijk bij ieder gezond brein hetzelfde, maar de uitwerking is bij iedereen anders vanwege onze unieke breinnetwerken. 

Dus als je merkt dat je moeite hebt om je te presenteren aan anderen in welke vorm dan ook, dan is het de moeite waard om te onderzoeken wat er precies in jouw brein gebeurt en hoe je dat kunt ombuigen/ veranderen/ beïnvloeden. 


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Klaar voor je droomleven?

Klaar voor je droomleven?
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}