maart 30

Storytelling in crisistijd: waarom je verhaal nu belangrijker is dan ooit

0  comments

Ons nieuws wordt inmiddels al een jaar gedomineerd door corona. Geen vrolijk verhaal, dus het is niet zo gek dat boeken en streamingdiensten the place to be zijn. En dat is niets van nu, een goed verhaal blijkt al duizenden jaren een heerlijke escape en een onverwoestbare manier om iets te vertellen.

Maar wat is een goed verhaal? En hoe vertel je dat? In mijn ervaring wordt het vertellen van een goed verhaal en de impact ervan heel vaak onderschat. Een goed verhaal is namelijk meer dan een leuk verhaal. Een goed verhaal is de basis van jou als ondernemer en weerspiegelt in alles wat je doet. Het is je fundament.

Of je nou op het podium wil staan om je verhaal te vertellen of trainer bent, webinars geeft, coacht of andere ondernemers helpt: om connectie te maken, is het belangrijk dat je je eigen verhaal kent en kan vertellen. Als je jouw verhaal eenmaal hebt gevonden en omarmd, zie je dat terug in je woorden, je lichaamshouding, je uitstraling en je gezichtsuitdrukking. Je verhaal is het fundament van wie je als ondernemer bent en gaat door alle lagen van je menszijn heen en komt bij die ander ook op alle lagen binnen. Het kost wat werk, maar daarom is het ook zo krachtig. Een doorleefd verhaal triggert herkenning, raakt en inspireert en als jij jouw klanten kunt raken en inspireren, kunnen zij dat weer bij hun klanten doen.

Dat is wat ik voor jou doe: ik inspireer je en help je om jouw verhaal te vinden en het goed te vertellen. Ik merk vaak dat als ik mensen vraag naar hun verhaal dat ze oude verhalen vertellen. Over hoe ze waren en wat ze wilden. Ze hebben dan niet door dat zij allang gegroeid zijn en veel verder dan ze denken. Als je het verkeerde verhaal vertelt, dan trek je de verkeerde klanten aan. Ik help je om bij je kern te komen en om vanuit die connectie met jezelf, zodat jij veel steviger in je schoenen gaat staan en je klanten de beste versie van jezelf geeft.

Wil jij ook dat verhaal van jezelf ontdekken, het leren vertellen en daarmee een stevig fundament voor connectie neerzetten? Kijk dan eens op mijn website voor meer informatie. Ik help je met veel plezier naar jouw echte verhaal.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Niet iedereen is fan van Whitney Houston…of van jou

Het doel heiligt de middelen

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}