mei 20

Doe jij aan symptoombestrijding of pak je de kern aan?

0  comments

Ben jij je bewust van jouw invloed op je omgeving? Wist je dat je daar zelf op kunt sturen?

Zelfinzicht

Door inzicht te hebben in hoe je je gedraagt en hoe dat overkomt kun je heel snel inschatten of jou gedrag/ uitstraling het gewenste resultaat oplevert. Wanneer je je daarvan bewust bent heb je op een prettige en authentieke manier de gewenste invloed op je omgeving.

De buitenkant als oplossing

Bij invloed door zelfinzicht gaat het om meer dan schouders recht, borst vooruit, mooie kleding en een grote glimlach. Het gaat om de verbinding tussen de binnenkant en de buitenkant. De buitenkant is ter ondersteuning. En helpt mooie kleding en of een paar prachtige pumps? Jazeker! Absoluut! Is dat de oplossing? Slechts voor heel even.

Van binnen naar buiten

Het klopt dat je eerste indruk bepalend is. En de eerste indruk is wat met ziet; de buitenkant. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat mensen met oog en interesse voor de mens achter al dat moois, de onzekerheid, pijn en gebrek aan zelfvertrouwen dwars door die hele prachtige buitenkant heen zien. Je denkt misschien dat je het goed verbergt, maar daardoor ben je niet echt jezelf en kom je niet echt over.

Hoe toegankelijk ben jij?

Uit eigen ervaring kan ik met je delen dat ook ik jarenlang dat schild heb opgehouden. Een mooie goed verzorgde buitenkant met veel pijn en verdriet aan de binnenkant. Ik dacht dat niemand het zag. En weet je, heel veel mensen zagen het niet. Maar doordat ik “gemaakt” overkwam creëerde ik onbewust een bepaalde afstand. Ik was ontoegankelijk zonder dat ik dat wist. Pas nadat ik mijn schild liet zakken en van mezelf ging houden om wie ik ben en niet langer was wie de omgeving wilde dat ik was, werd ik gelukkig. Ik was nog steeds de tip top verzorgde dame, maar doordat het binnen goed zat merkte ik dat mensen mij sneller benaderden, meer openstonden voor wat ik zei. Ik was opeens meer toegankelijk en had het gevoel dat men mij ging waarderen om wie ik werkelijk ben. Het maakt mij niet uit wat je zegt, iedereen heeft het in de basis nodig om zich gewaardeerd te voelen, ook jij.

Symptoombestrijding

Gebruik de buitenkant om je fijn te voelen, ter ondersteuning van wat je van binnen voelt. Maak niet iets moois van de buitenkant om iemand te zijn die je niet bent. Dat is symptoombestrijding. Daar prikken mensen echt doorheen en dat verkleint jouw invloed, misschien niet direct, maar dat gebeurt zeker. Ook al heb je dat niet altijd door, men neemt je niet meer of minder serieus.

Vergroot nu jouw zelfinzicht en vergoot daarmee je invloed.

Zelfinzicht helpt jou succesvol te worden wie je wil zijn. Het zorgt ervoor dat je kan laten zien wie je echt bent, uniek en authentiek.

Ben jij er klaar voor en wil je weten hoe ik je kan helpen?

Meld je dan aan voor de online training “Staan voor wie je werkelijk bent; 5 tips om het nu echt te gaan doen” op donderdag 24 mei om 20.00 uur of vrijdag 25 mei om 10.00 uur.

Zie ik jou dan ook?

 


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Storytelling in crisistijd: waarom je verhaal nu belangrijker is dan ooit

‘Ik was zo boos op je, ik kon je wel vermoorden!’

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}