december 29

Uitstelgedrag zat? Zo reken je ermee af!

0  comments

We zitten alweer in de laatste week van dit jaar.

Natuurlijk kan ik een heel stuk schrijven over terugblikken en vooruitkijken en waarom het handig is om niet tot de laatste maand of week van het jaar te wachten.  Maar dat weet je allemaal zelf al.

Wat in de praktijk blijkt, is dat veel doelen niet worden gehaald. Niet door gebrek aan kennis of ideeën, maar door uitstelgedrag.

De afgelopen tijd hoor ik, net als voorgaande jaren, veel mensen zeggen: “Vanaf 1 januari ga ik…”

Ik vraag mij altijd af waarom men wacht tot 1 januari om in actie te willen komen. Waarom niet gewoon morgen of zelfs vandaag?

Uit onderzoek blijkt dat de mensen die nú beginnen aan hun nieuwe voornemens, het langer volhouden en ze eerder succesvol afronden dan mensen die zich voornemen op 1 januari te starten. Het gaat hier om onbewust uitstelgedrag dat zich hoogstwaarschijnlijk ook in andere situaties in het leven voordoet. Het wordt ongemerkt een gewoonte om zaken uit te stellen.

Dus ook als je wel ergens aan begint zal jouw brein je ervan overtuigen dat iets anders net effe belangrijker is. Of waarom je het beter kan laten, waardoor je toch weer afstapt van jouw voornemen en het voor je uitschuift. Totdat het weer bijna 1 januari is… 2023. Herkenbaar? 

Ben je klaar met je uitstelgedrag of ander belemmerend gedrag?

Wil jij in 2022 meer grip op jouw gedachten en gedrag? Waardoor jij echt aan het roer van je leven gaat staan, niet voor even maar voor altijd?

Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan, dan vertel ik je hoe je in korte tijd meer grip op jouw grachten en gedrag krijgt met kennis van het brein. Met alle mooie gevolgen en succes.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Klaar voor je droomleven?

Klaar voor je droomleven?
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}