Vergroot je invloed, begin bij de kern

Ben jij je bewust van de invloed van jouw aanwezigheid op je omgeving?

Het klopt dat je eerste indruk bepalend is, dat wat met ziet, de buitenkant. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat mensen met oog en interesse voor de mens achter al dat moois, de onzekerheid, pijn en gebrek aan zelfvertrouwen dwars door die hele prachtige buitenkant heen zien. Je denkt misschien dat je het goed verbergt, maar daardoor ben je niet echt jezelf en kom je niet echt over.

Van binnen naar buiten

Bij invloed gaat het om meer dan schouders recht, borst vooruit, mooie kleding en een grote glimlach. Het gaat om de verbinding tussen de binnenkant en de buitenkant waarbij de buitenkant puur ter ondersteuning is. Helpt mooie kleding en of een paar prachtige pumps? Of een maatpak? Jazeker! Absoluut! Is dat de oplossing? Slechts voor korte termijn…

Toegankelijk

Uit eigen ervaring kan ik met je delen dat ook ik jarenlang dat schild heb opgehouden. Een mooie goed verzorgde buitenkant met veel pijn en verdriet aan de binnenkant. Ik dacht dat niemand het zag. En weet je, heel veel mensen zagen het niet. Maar doordat ik “gemaakt” overkwam creëerde ik onbewust een bepaalde afstand. Ik was ontoegankelijk zonder dat ik dat wist. Pas nadat ik mijn schild liet zakken en van mezelf ging houden om wie ik ben, en niet langer was wie de omgeving wilde dat ik was, werd ik gelukkig. Ik was nog steeds de tip top verzorgde dame, maar doordat het binnen goed zat merkte ik dat mensen mij sneller benaderden en meer openstonden voor wat ik zei. Ik was opeens meer toegankelijk en men mij ging waarderen om wie ik was. Het maakt mij niet uit wat je zegt, iedereen heeft het in de basis nodig om zich gewaardeerd te voelen, ook jij.

Symptoombestrijding

Gebruik de buitenkant om je fijn te voelen, ter ondersteuning van wat je van binnen voelt. Maak niet iets moois van de buitenkant om iemand te zijn die je niet bent. Dat is symptoombestrijding. Daar prikken mensen echt doorheen en dat verkleint jouw invloed, misschien niet direct, maar dat gebeurt zeker. Ook al heb je dat niet altijd door, men neemt je op den duur niet meer of minder serieus.

Zelfinzicht

Zelfinzicht helpt jou op een bewuste manier omgaan met je houding, uitstraling en gedrag. Zo heb je op een prettige en authentieke manier de gewenste invloed op je omgeving.

Vergroot nu jouw zelfinzicht en vergoot daarmee je invloed.

Zelfinzicht helpt jou succesvol te worden wie je wil zijn. Het zorgt ervoor dat je kan laten zien wie je echt bent, uniek en authentiek.

Wil jij meer bereiken door meer zelfinzicht en wil je weten hoe ik je kan helpen?

Boek dan een gratis skypegesprek van 30 minuten of schrijf je in voor de workshop Zichtbaar Zekerder op 5 oktober in Amsterdam.

Spreek ik jou binnenkort?

Vind je het leuk om mijn nieuwsbrief eenmaal per maand te ontvangen met de laatste nieuwtjes? Schijf je dan hier in.

Download mijn gratis e-book Succesvol zijn wie je bent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *