maart 16

Wanneer ben je succesvol?

0  comments

Succes is iets waar we allemaal – in meer of mindere mate – naar streven. Maar wanneer ben je succesvol? En hoe voelt dat? Dat is voor iedereen anders.

Zelf heb ik veel succes in mijn leven mogen ervaren en door de jaren heen is succes voor mij ook veranderd. Waar ik me vroeger vooral succes ervaarde met die grote schoenenkast, designertas, mooie auto en dat fijne huis, zit succes voor mij nu in andere dingen. 

Natuurlijk draag ik die mooie tas nog steeds met veel plezier om mijn arm, maar echt succesvol voel ik me nu als ik impact kan maken. Met mijn verhaal, met mijn trajecten en met mijn lezingen. Als ik jou – met mijn kennis en ervaring – een stukje dichter bij jouw succes breng. Als ik je help om de keuzes te maken die bij jouw succes horen.

Belangrijk is dat je de juiste keuzes maakt om succesvol te kunnen zijn. Waar wil je naartoe? Wat is voor jou belangrijk? Waar moet je uitkomen? Als je dat weet, dan weet je ook welke keuzes je helpen om daar te komen en welke je van je einddoel afleiden. 

Dat laatste gebeurt af en toe echt wel eens, want het leven is geen rechte lijn naar het einddoel en soms kun je niet direct de keuze maken die je zou willen maken. En toch is het dan ook goed om te weten dat het een zijstapje is, zodat je weer een juiste keuze voor jezelf kan maken als het moment daar is.

Wanneer ben je succesvol? Die vraag kun je alleen voor jezelf beantwoorden. Voor mij is dat wanneer ik de juiste keuzes maak om dichter te komen bij mijn einddoel en wat ik het liefste wil: impact maken en jou helpen datzelfde te doen.


Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Niet iedereen is fan van Whitney Houston…of van jou

Het doel heiligt de middelen

Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}