december 2

Wat heeft leiderschap te maken met spreken?

0  comments

Bij leiderschap verdiep ik me graag in persoonlijk leiderschap of zelfleiderschap; dat is niets anders dan de regie nemen en houden over jouw gedachten, emoties en gedrag.

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat er niet zo veel stil wordt gestaan bij de relatie tussen de psyche van de mens en het presenteren. Het sluit niet direct aan bij de doorsnee reguliere sprekersmethoden of presentatietrainingen. Voor mij des te meer reden om in mijn begeleiding juist veel aandacht te besteden aan de relatie tussen onze gedachten en emoties en de invloed daarvan op onze presentatie en uitstraling. 

Focus je vooral op de technieken en de tips en trucjes van het spreken dan is de kans groot dat je een goede spreker wordt; een technisch goede spreker. En met een goed inhoudelijk verhaal zou je denken dat er niets meer mis kan gaan. Helaas! 

Als je het niet kunt dragen, kun je het niet overbrengen. 

Voor mij ligt juist hierin het verschil tussen een technisch goede spreker en een inspirerende spreker. De laatste spreekt vooral vanuit het hart. Dit betekent niet dat het niet allebei in een spreker kan zitten, maar vaak zie je toch het één of het ander. 

Het is goed om beide aspecten te kennen en kunnen. Maar spreken vanuit het hart zal altijd winnen van de techniek. 
Tags


Deze artikelen zijn wellicht ook interessant:

Klaar voor je droomleven?

Klaar voor je droomleven?
Laat een berichtje achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}