Spreker, trainer en auteur met een passie voor hoge hakken.

 

Succesvol jezelf zijn!

Mijn naam is Monique Dekker, Nederlandse van Surinaamse afkomst. Moeder en echtgenote. Internationaal spreker, coach en trainer.

Na ruim 20 jaar carrière als leidinggevende in verschillende financiële functies, veranderde mijn wereld in één klap. Op 13 november 2012, drie weken nadat ik mijn moeder had begraven, werd ik ’s ochtends halfzijdig verlamd wakker. Een paar uur later was de diagnose: een hersenbloeding. Mijn carrière was voorbij en ook mijn oude leven zoals ik het kende. Tijdens mijn revalidatie van anderhalf jaar realiseerde ik mij wat echt belangrijk is in het leven, en dat is niet de mening van anderen. Ik maakte twee beloften aan mezelf. 1. Dat ik na mijn herstel alleen nog dingen zou doen waar ik echt blij van word en 2. dat ik nooit meer iemand mij zou laten vertellen dat ik iets niet kan. Ik bepaal zelf wel wanneer ik ophoud met proberen.

Op mijn 23ste vertelde een arts mij dat ik waarschijnlijk nooit meer zou lopen. Dit was na de bevalling van mijn prachtige dochter. Het eerste wat ik dacht was: “en al al mijn schoenen dan?”  70% van de vrouwen in mijn geval zaten in een rolstoel en zouden nooit meer lopen. En wat ik toen dacht was: dat kan zo zijn maar ik ben één van die 30% die wel weer gaat lopen. En ja, het is mij gelukt. Na bijna een jaar op krukken kon ik weer lopen. Laat niemand je zeggen dat je iets niet kan. Bepaal zelf wanneer je klaar bent met proberen.

MD 087 (2)

“Mensen inspireren, motiveren en helpen hun

beste versie te worden. Dat is mijn passie!”

Als meisje van acht stond ik al op het podium gedichten voordragen en verhaaltjes te vertellen voor grote groepen. Ik vond het waanzinnig en genoot van die momenten.

Naarmate ik ouder werd en bewuster van de mening van anderen, werd ik steeds onzekerder. De welbekende vragen zoals ‘wat zullen ze van mij denken, wat als ik iets doms zeg’, en ‘een ander kan het veel beter’, zorgden ervoor dat ik steeds onzekerder werd. Niet alleen op het podium, maar ook in vergaderingen en onbekende gezelschappen. Het feit dat ik 10 jaar lang gepest was op school, had de basis gelegd voor deze groeiende onzekerheid. Ik paste nergens tussen en was altijd ‘anders’.

Maar hier ben ik dan, jaren later. Nog steeds ‘anders’, en daar ben ik trots op. Een gepassioneerde ervaringsdeskundige, gecertificeerd presentatiecoach en een gedreven zelfleiderschapstrainer. Bewust van mijn kwaliteiten, drijfveren, visie en missie.

Hoe bizar het ook klinkt, de hersenbloeding is een van de beste gebeurtenissen die mij is overkomen. Nu, jaren later ben ik gelukkiger dan ooit en leef ik mijn passie ten volle. De vrijheid die ik ervaar door mezelf toe te staan te zijn wie ik werkelijk ben is niet te beschrijven. Dit gun ik een ieder uit de grond van mijn hart.

Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik wat het is om te spreken en zichtbaar te zijn vanuit kwetsbaarheid. Ik heb geleerd dat positief in te zetten door te spreken vanuit mijn hart en vooral vanuit innerlijke kracht.

De stap om vanuit kwetsbaarheid zichtbaar te durven zijn vereist leiderschap, zelfleiderschap. Het is namelijk een bewuste keuze die je maakt. Een keus die een heel stuk makkelijk wordt door vooral heel dicht bij jezelf te blijven.